GemeenteBelangen komt omwonenden zonnepark Tripkouw in Midwoud tegemoet

GemeenteBelangen heeft tijdens de raadsvergadering op 16 november ingestemd met de aanleg van een zonnepark aan de Tripkouw ter hoogte van het Cor Druifplein in Midwoud. Het zonnepark bestaat uit een veldopstelling van zonnepanelen en heeft een omvang van circa 5,9 hectare. Hiermee wordt ongeveer 5,9 Megawatt aan duurzame energie geproduceerd. Dit staat gelijk aan het verbruik van 900 huishoudens en een vermindering van CO2-uitstoot van ruim 3.300 ton per jaar.

Discussie ontstond over de ontsluiting van de uitbreiding van de Tripkouw (fase II, 89 woningen). Onder omwonenden was er terecht onrust of er slechts 1 ontsluitingsweg (via de Zuid) zou overblijven.

Vandaar dat GemeenteBelangen een motie ingediend heeft om een oplossing te vinden voor de afwikkeling van het bouwverkeer en toekomstig verkeer van de aanleg van Tripkouw fase 2. We hebben afgedwongen dat er nu twee volwaardige verkeersontsluitingen gaan komen ter ontlasting van deze nieuwe woningen. Deze motie werd unaniem in de gemeenteraad aangenomen.

Als in de toekomst woningbouw komt in plaats van het zonnepark (Tripkouw fase 4), dan zal er ook een volwaardige derde ontsluiting bij het Cor Druifplein aangelegd gaan worden.

Zo heeft GemeenteBelangen zich sterk gemaakt voor de aanleg van een zonnepark, maar ook voor twee volwaardige ontsluitingen om zo de overlast voor omwonenden bij de aanleg van de nieuwe fase van de Tripkouw zo beperkt mogelijk te laten zijn.